i like most!

uits readers...its makan time..haha.
kalau cuti cuti macam ni biasa nye rutin seharian takkan lari banyak pun..melainkan ade kawan ajak hangout..if tak de stiap hari bangun pagi then buat ape yang patut la..memandangkan cuti kali ni clash ngan cuti sekolah and sembreak my lil sis.kakcik so kami pun buat party la kat rumah..maaf ye mama abah..kami sangat tak taw nak buat ape..tapi macam biase lah..before parents balik kerja,rumah dan adik adik yang lain perlu diuruskan..
*nasib baik tempat kerja mama and abah about 1hour dari rumah..relax la sikit..huhuhu

ok..hari ni saye sediakan lunch untuk adik adik lambat sikit..
*gara gara tengok impak maksima yang dah berapa kal ulang kat astro tuh..tapi layan gak..sbb lupa dah jalan citenye..huhu..

menu hari ni lain sikit sebab macam banyak bekalan sayur dlm peti ais tu kan..so belasah je la..
bahan bahan nye xbanyak pun..

                                                                    1)mayonis
                                                   2)kobis manis
                                                   3)tomato
                                                   4)gula and garam secukup rasa

dan inilah hasilnye..koeslow belasah aje..hahaha

bila dah siap sume lauk lauk kat atas meja makan , my adam (the bongsu one) berceloteh:
A: nape pelik sangat kali ni punye koslow kakak..mama buat lain..nape kakak punye lain??
K: *gelak gelak jap..ni kakak punye resepi..nak yang mama buat tunggu weekend..makan je la..jangan memilih..

then bila dah hbis masak , i got message from mama..she asked:
mama:dah makan?
kakak:belum ma..baru je siap masak.
mama:masak ape hari ni kakak?
kakak:koslow + asam pedas + ikan goreng tu je ma.
mama:ok lah tu..selamat menjamu selera..

tengok.mama pun cakap ok..so makan jo lah..maybe yang lain nye dengan resepi mama sebab mama tak letak tomato tapi letak bawang..tapi i like tomato sangat sangat..so replace je la..best ape..wekk:p

2 comments:

  1. Eh, itu menu kesukaan saya.
    Kalau tak sempat memasak, saya lebur sayur-sayuran bersama mayonis yang banyak...

    ReplyDelete
  2. hehe..yeke?
    ni menu wajib family sye ..

    ReplyDelete